AYVALIK GİRİTLİLER DERNEĞİ MÜBADELENİN 94. YILINDA FARKLI ETKİNLİKLER HAZIRLADI

Başkan Gençer'' Ayvalık'a herkes geçmişine sahip çıktığı için imreniyor''

Türklerin Cunda(Alibey) Adası'na ilk ayak bastığı yer olarak bilinen yerdeki TAK'ın önünde yapılan törene Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, CHP İlçe Başkanı Ahmet Toker, Ayvalık Giritliler Derneği Başkanı, Coşkun Tunçmen, dernek yönetim kurulu üyeleri sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve onlarca mübadil torunu katıldı.
Zorunlu göçün içeriğinde büyük acılar barındırdğını belirten Rahmi Gençer, ''Atalarımızın şanslı tarafı Laik Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün onları karşılamasıdır. Büyüklerimiz kısa sürede Anadolu'yu yurt edindiler ve Ne Mutlu Türküm diyerek yaşamışlardır. Mustafa Kemal'in çağrısıyla buraya geldiler. Ayvalık'a herkes geçmişine sahip çıktığı için imreniyor. Biz bu birlik beraberliğimize sahip çıkmalıyız. Herkesin Laik Türkiye'ye sahip çıkacağını düşünüyorum.''dedi.
Yitirilen Mübadiller'in hayrana da Talatpaşa Caddesi'nde helva dağıtımı yapıldı.

AYVALIKGÜCÜ BLD. SPOR