BAŞKAN GENÇER’’DOĞALGAZIN AYVALIK’A GETİRİLMESİ KONUSUNDA ALDIĞIMIZ KARARIN ARKASINDA DURULMASINI İSTİYORUZ."

Ayvalık Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi.
Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in başkanlığında, başkan yardımcısı Gökay Bacan, meclis üyesi Hüseyin Barış katipliğinde yapılan toplantıya, meclis üyeleri Nilay Toprak, Ufuk Ova ve Muhittin Tüfekçi mazeretleri nedeniyle katılamadı. Orhan Peker Sanat Galerisinde düzenlenen toplantı, Ayvalık Belediyesi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı.
Başkan Rahmi Gençer, açılış konuşmasında BASKİ’den aldığı bilgiyi aktararak başladı. Gençer, dün itibariyle 400’lük Ayvalık içme suyu boru hattında patlak olduğunu ve kentimizde bazı bölgelere iki ila üç gün boyunca su verilemeyeceğini bildirdi. BASKİ’ye de gerekli desteği verdiklerini anlattı. Altınova’da daha önce hastane olarak hizmet veren ve şimdilerde kullanılmayan binayı eğitim alanına dönüştürmek istediklerinin altını çizdi. Başka amaçlarla kullanılmak istendiği duyumlarını aldıkları belirten Rahmi Gençer, bu düşünceden vazgeçilmesini istedi.
Gündem Maddelerine geçildi. İstifa eden meclis üyesi Nusret Kantarcı Fisher'in istifası Meclisin bilgisine sunuldu. Fisher’in istifası oy birliği ile kabul edildi.

İkinci Madde, istifa eden meclis üyesi Nusret Kantarcı Fisher'in görevi yerine CHP meclis üyesi adayı Fikri Çalık getirildi.
Üçüncü Madde, Nusret Kantarcı Fisher’in tarife komisyon üyeliğinin yerine yeni üye seçimine geçildi. Meclis Üyesi Arif Tünek seçildi.
Dördüncü Madde, Mali Hizmetlerden sorumlu olarak Başkan Yardımcılığına atanan personel hakkında meclise bilgi verildi.
Beşinci Madde, İmza Yönergesinin güncellenmesi yapıldı
Altıncı Madde, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü Çalışma Yönetmeliği güncellendi.
Yedinci Madde, Personel maaş hesaplarının Vakıflar Bankası olarak belirlendi.
Sekizinci Madde, Ayvalıkgücü Belediyesporun, Midilli adasında oynanacak Basketbol Dostluk maçında ilçemizi temsil etmesi görüşüldü ve kabul edildi.
Dokuzuncu Madde, Doğalgaz ile ilgili alınmış olan meclis kararının güncellenmesi gündeme geldi. Görüşlerini belirten Belediye Başkanı Gençer ‘’Ayvalık’ın doğalgaza ihtiyacı var, doğalgazın da Ayvalık’a ihtiyacı var. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Alt yapı çalışmalarının yapılması için, gerekli izni vermemiz gerekiyor’’ dedi. Meclis üyelerinden gelen öneride Plan Bütçe Komisyonu’na sevk edilmesi görüşüldü ve sevk edildi.
Onuncu Madde, tarife Komisyonundan gelecek konu.
On birinci Madde, Meclis İmar Komisyonundan gelecek olan konular.
On ikinci Madde imar Şehircilik Müdürlüğünden gelecek olan yeni konulara geçildi.

AYVALIKGÜCÜ BLD. SPOR