POLİS TEŞKİLATININ 172. YILI TÖRENLERLE KUTLANDI.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İlçe Emniyet Müdürü Fikret Bakır nezdinde tüm Polis Teşkilatın 172. kuruluş yıldönümünü kutladı.
172. yıl törenlerinde Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün çelenklerinin Atatürk Anıtına sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
Törene Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, , Garnizon Komutanı P Albay Aydın Nazlı, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel, İlçe Emniyet Müdürü Fikret Bakır, Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Tok, siyasi partiler ve ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, polis memurlarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan Ayvalık İlçe Emniyet Müdürü Fikret Bakır, Teşkilatın Sultan Abdulmecit zamanında kurulduğunu Ulu Önder Atatürk’ün çok önem verdiğini ve teşkilatı ülkenin olmazsa olmazı olarak gördüğünü anlattı. Bakır’’ Atatürk, Polisin çağdaş yöntemlerle ve bilgilerle idare edilmesini istiyordu. Onun döneminde Polis kanunları çıkarılmıştır. Bugün Türk Polis Teşkilatımız çağın teknik imkanlarıyla donanmış yapısıyla eğitimli personeliyle, Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, hukukun üstünliğüne dayalı anlayışıyla görevini yerine getirmektedir. ” diye konuştu.
Tören sırasında görüşlerini aldığımız Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’’ Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin en önemli kurumlarından olan Türk Polis Teşkilatı'nın 172. Kuruluş Yıl Dönümü kutluyorum.’’dedi

Tören, protokol ve törene katılan vatandaşlara polis lokaline geçildi ve burada yapılan çeşitli ikramlarla son buldu

MERHUM GAZETECİ CEYNUR KARAGÖZĞOĞLU ÖLÜMÜNÜN 8. YILINDA SAYGI VE RAHMETLE ANILDI.

2009 yılında yaşında yaşamını yitiren, Ceynur Karagözoğlu her yıl olduğu gibi Ayvalık Belediyesi tarafından adına yaptırılan Gönül Yolu’nun Lale Adası’na bağlandığı noktadaki bulunan parkta, sevenleri tarafından anıldı.
Ayvalık için birçok görevde bulunan Karagözoğlu, CHP ilçe Başkanlığı, Ayvalık Çevre Koruma Derneği Başkanlığı, Ayvalık Kent Konseyi Başkanlığı ve Ayvalık sevdalısı olarak bilinmekteydi.
Anma törenine Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve İlçe Turizm Müdürü Yasemin Gençer, CHP ilçe Başkanı Ahmet Toker, Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Filiz Karayelli,Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Nuray Özer, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ahmet Üzgeç ve Merhum Gazeteci Ceynur Karağözoğlu’nun eşi Ayşe Karağözoğlu kızı Ceyda Karagözoğlu ile Dilber Coskunsu ve Damadı Çağlar Coskunsu’nun yanı sıra bir çok sivil toplum örgütü temsilcisi ve onlarca vatandaş katıldı.

BAŞKAN GENÇER''ÇEVRE BİLİNCİNİ YAYMAK İÇİN ÇALIŞIRDI''

Görüşlerini ifade eden Belediye Başkanı Rahmi Gençer "Sevgili misafirler, Sevgili Karağözoğlu ailesi ve hepinizi saygıyla selamlıyorum. Ceynur Ağbinin Ayvalık'ta bıraktığı izler çok fazla. Yaşamına sevgiyi katan örnek bir insandı. Örnek bir gazeteciydi. Ayvalık tarihiyle ilgili bir çok araştırma yaptı ve ailesi bunu kitaplaştırıldı. Ceynur ağbi tek başına çevreyi anlatırdı. Herkese ışık saçardı.Ayrı fikirli insanlarla çok iyi işler yaptı. Çok iyi hoşgörüdür. Herkesi kucaklayan bir insandı. Ne mutlu ki Ayvalık onu tanıdı. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. O bu birlik ve beraberliği yukarıdan bizi görüyordur ''dedi

Sevenlerinin anılarını paylaşmasının ardından Ayvalık Belediyesi Duba Plajına geçildi ve Ceynur Karagözoğlu hayrına pilav ikrami yapıldı.

Diğer Makaleler...

AYVALIKGÜCÜ BLD. SPOR