AYVALIK BELEDİYESİ - GENÇLİK MERKEZİ'NİN TEMELİ ATILIYOR!

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in projesi Gençlik Merkezi'nin temeli atılacak.
İsmet İnönü Kültür Merkezi karşısında yapılacak binanın içerisinde gençlere, Halk oyunları ekipleri, Zeytin Çekirdekleri öğrencileri, tiyatro grupları, satranç sporcuları, karikatür çalışmaları, kütüphane, cep sineması, kafeterya, bilardo, masa tenisi, etüt salonları gibi aktiviteler sunulacak. Temel atma töreni 19 Mayıs Cuma Saat 12:00'de yapılacak

Ayvalık halkına verdiği bir başka sözü tutmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirten Belediye Başkanı Rahmi Gençer, gençlik merkezinin kentin en büyük eksikliklerinden biri olduğunu söyledi.
Gençer, '' Bu merkezde gençlerimiz, kentin ücra köşelerinde kendi imkanlarıyla çalışıyorlardı. Her şeyden önemlisi burada birlikte hareket edecekler böyle toplumsal etkileşimin içerisinde yer alacaklar. Burayı teknik anlamda da donatacağız. Projenin hazırlanmasında emeği geçen meclis üyelerimze, çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum''dedi.

ARTCLAN SANAT ÇALIŞTAYI, 3. KEZ AYVALIK’TA.

Ayvalık Belediyesi değerli sanatçıları, Ayvalıklı sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.
Uluslararası sanatçıların da katılımıyla “7 -12 Mayıs tarihlerinde III. Ayvalık – Cunda Uluslararası sanat çalıştayında hazırlanan eserler, Ayvalık Belediyesi Orhan Peker Sanat Galerisinde sergilenmeye başladı.
Eski Kırlangıç Fabrikasındaki 5 günlük etkinlikte sanatçılar resim, heykel, emay ve fotoğraf gibi farklı disiplinden oluşan performanslarını gerçekleştirdi.
13 Mayıs 2017 Cumartesi günü saat 17:30’da açılan sergiye Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İlçe Turizm Danışma Bürosu Müdürü Yasemin Gençer, Art-Clan kreatörü İldem Arabacıoğlu’nun yanısıra birçok sanatsever katıldı.
Ayvalık’ta bu kadar değerli sanatçıları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifaden Belediye Başkanı Rahmi Gençer, her eserin ayrı güzelliği olduğunu vurguladı. Nice yıllar kendilerini ağırlamak istediklerini sözlerini ekledi.

Ayvalık Belediyesi, Arçelik A.Ş. ve Cunda Turizm Derneğinin ana sponsorluğunda gerçekleşen çalıştayda Türkiye’den resim dalında Dilara Mataracı, Elif Çatlıoğlu, Erdal Uzunoğlu, Fikret Özcan, Filiz Kallenci, Gülcan Karadağ, İldem Arabacıoğlu, Mustafa Özkan, Sema Bicik, Serap Gümüşoğlu, heykel dalında Assy Jans, Eda Taşlı, Kadriye İnal, seramik dalında Ana Gomez de Pablos, Cahide Erel, Nicole Huberty, emay dalında Cahide Erel, Christelle Derenne, fotoğraf dalında Adil Gümüşoğlu, Emine Berkan, Hakan Kürklü, Mehmet Özcan, Yılmaz Bulut katılıyor. Sergi ArtClan çalıştay kuratörü İldem Arabacıoğlu tarafından yönetiliyor ve farklı kültürlerin birlikteliğine odaklanıyor.

Diğer Makaleler...

AYVALIKGÜCÜ BLD. SPOR