ŞUBAT AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ayvalık Belediyesi Orhan Peker Sanat Galerisi’nde gerçekleşen toplantıya meclis üyeleri Ufuk Ova, Nusret Kantarcı ve Arif Tünek’in mazeretleri nedeniyle katılamadığı belirtildi Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in başkanlığında yapılan toplantıda 17 konu karara bağlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gelen doğal sit alanları ile ilgili yazının görüşülmesi, Kırlangıç Çok Amaçlı Sosyal ve Kültürel Yaşam Merkezi Projesi kapsamında yer alan daha önce belediyenin kullanımında bulunulması planlanmış A blok, l. kat ve O blok zemin katın 5393 sayılı Belediye Kanununun "18 maddesi e bendi" çerçevesinde 03.08.2016 tarihli Meclis toplantısından alınan 210 sayılı kararına ilave olarak değerlendirilmesi konusunun görüşülmesi, Mülkiyeti belediyeye ait, Yeniköy mahallesi 132 ada 4 parselde bulunan mevcut binaların 10 yıllığına kiraya verilmek üzere ihaleye çıkarılması konusunun görüşülmesi, belediyenin İller Bankası’ndan genel giderlerinin karşılanması için, teminat mektubu ile alınacak 3 milyonluk borçlanma için Belediye Başkanı Rahmi Gençer'e yetki verilmesi konusunun görüşülmesi, Cumhuriyet meydanı ve Alibey Adası sahil düzenlenmesi işi nedeniyle İller Bankası’ndan faizler hariç 3 milyonluk borçlanma için Belediye Başkanı Rahmi Gençer'e yetki verilmesi konusunun görüşülmesi, 5393 sayılı Belediye Kanunun 49.maddesi ve 3.fıkrası gereğince Ayvalık Belediyesi’nin sözleşmeli personel çalıştırılması konusunun görüşülmesi, Ayvalık Devlet Hastanesi eski binası içerisinde yer alan 1347 ada 23 parselde bulunan tomografi binasının üzerindeki tahsisin kaldırılması konusunun görüşülmesi ve İmar Dairesi’nden gelen konular gündeme geldi ve maddeler kabul edildi.
.
Konunun görüşülmesi sırasında; Ayvalık Kent Konseyi ile Ayvalık Tabiat Platformu üyelerinin de hazır bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gelen doğal sit alanları ile ilgili yazıda Ayvalık Adaları Tabiat Parkı sınırları içinde bulunan Pateriça, Hakkıbey Yarımadası, Çiçek Adası ve Alibey Adası’nın bir bölümündeki mutlak koruma alanlarının, imara açılmasına olanak sağlaması konusu İmar Komisyonu’na sevk edildi.
Kapsamlı incelenmesi adına için Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in önerisiyle Belediye Meclis Üyeleri Özge Toygar ve Sinan Oğuz Başkurt’ta bu konuda oluşturulan komisyona dahil edildi.
Şubat Ayı’nın 17’sine kadar komisyonun yapacağı çalışmanın ardından olağanüstü bir meclis toplantısıyla meclisin onayına sunulacak.

AYVALIKGÜCÜ BLD. SPOR