BAŞKAN GENÇER, KİTAPTAN KANATLAR PROJESİ İÇİN AKÇAPINAR MAHALLESİ’NDE

Ayvalık Belediyesi, çocukların sosyal gelişimlerinin yanı sıra eğitim ve öğretimleri için de çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.
Balıkesir Valiliği, Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile hayata geçirilen Kitaptan Kanatlar Projesi’nde çocuklara, kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesini amaçlanıyor. Bu kapsamda Kaymakam N. Kemal Nazlı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır’ın hazırladığı program çerçevesinde, Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile eşi İlçe Turizm Müdürü Yasemin Gençer saat 11:35’te Akçapınar Mahallesi İlk ve Orta Okulunda hazır bulundu. Başkan Rahmi Gençer ve eşi Yasemin Gençer’i okul müdürü M. Şener Efe karşıladı. Rahmi Gençer 8/a sınıfında Öğretmen Fatma Kandemir, Yasemin Gençer ise 3/B sınıfında Semiha Tümay Çoşkun nezaretinde belirtilen 20 dakika kitap okuma, 20 dakika da sohbet programını gerçekleştirdi.
BAŞKAN GENÇER ‘’ÇOK GÜZEL BİR SINIFINIZ VAR, HEPİNİZ PIRIL PIRIL VE ÇOK GÜZELSİNİZ’’
Başkan Gençer, sohbet sırasında çocuklara’’Çok gezen mi bilir çok okuyan mı?’’ sorusunu yöneltti. Gençer’’ İkisi de insan gelişiminde çok önemli ama, bence çok okuyan bilir. Kelime dağarcığınız gelişir. Pat diye soru sorulduğunda çok düşünmeden cevaplar verebilirsiniz. Ben gençliğimde çok kitap okurdum. Belediye Başkanı olunca bu alışkanlığımdan çok yararlandım. Birazcık bilginiz varsa çok geniş dünya görüşünüz oluyor. Okuma alışkanlığı sizin yaşlarınızda insan kazanılıyor. Çok güzel bir sınıfınız var, hepiniz pırıl pırıl ve çok güzelsiniz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ’’dedi.
Ders sonrası görüşlerini ifade eden ilçe Turizm Müdürü Yasemin Gençer’’ Valiliğimizin Bengi Projesi’nin bir kolu olan Kitap Kanatlar Projesi çok doğru bir proje. Çünkü çocuklara ve gençlere kazandıracağımız önemli alışkanlık okumak… Bununla birlikte okullara gittiğimizde hem öğrenci arkadaşlarımızı, hem de öğretmen arkadaşlarımızı tanımış oluyoruz. Karşılıklı etkileşim anlında da hem bize hem de onlara öneli kazanımlar sağlayacağını düşünüyorum’’dedi.
Rahmi Gençer sınıftaki bütün çocuklara; Büyünce ne olacaksınız? Sorusunu yöneltti ve subay, doktor ve çoğunlukla öğretmen cevabı verildi. Ceyhun isimli minik ise ‘’Futbolcu’’’ yanıtını verdi. Başkan Gençer de yeni kurulacak Ayvalıkgücü Belediyespor Altyapı Okuluna yazdıralım seni ve tüm masrafların benden ‘’dedi. Başkan Gençer, Müdür Efe ile okulu gezmelerinin ardından mahalleden ayrıldı.

AYVALIKGÜCÜ BLD. SPOR