DAHA GÜZEL BİR AYVALIK İÇİN

4 veteriner hekim 2 anestezi uzmanı ve birçok gönüllü tarafından Ayvalık’ta bu kez 150 köpek 50 kedi kısırlaştırdı.

Hayvanlar doğasından kaynaklanan hormonal etkilerden dolayı hırçınlaşırlar. Kısırlaştırılmadıkları zaman sadece kendilerine değil, diğer canlılara da zarar verebilmektedir.İnsanlarla güven içerisinde yaşayabilmeleri için üreme faaliyetlerinin düzene alınması gerekmektedir.

Ayvalık’ta kedi ve köpek popülâsyonunun düzene alınması için yaklaşık iki haftadır Ayvalık Belediyesi ekiplerince Altınova ve Küçükköy Mahalleleri de dâhil olmakla birlikte tüm Ayvalık’tan toplanan kedi ve köpekler Ayvalık Belediyesi Köpek Barınağı’na getirildi.

Ayvalık Belediyesi’nden veteriner hekim, SHKD’den (Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği) 4 veteriner hekim, Hayvan Hakları Derneği Başkanı Hilal Uslu, HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) temsilcisi Gülnihal Balcı ve ActieZwerfhonden Derneği’nin sponsor olduğu bu organizasyonda da sahipli, sahipsiz birçok sokak hayvanı kısırlaştırıldı.

‘’HEDEF 1200 KÖPEK’’

Yetkililer bugüne kadar tamamlanan iki etapta toplam 300 köpek 80 kedi kısırlaştırıldığını belirtti. Aynı organizasyonunun yaz mevsimi gelmeden Mayıs Ayı’nda tekrarlanması için sözleşildi. Bu proje kapsamında Mart 2015 tarihine kadar tüm Ayvalık’ta toplam 1200 köpek kısırlaştırması planlanıyor. Bu organizasyonlar çerçevesinde Ayvalık’ta sokak hayvanlarının popülasyonunun düzenlenmesi amaçlanıyor.

AYVALIKGÜCÜ BLD. SPOR