DİYABET’TE ‘FARKINDALIK’ ETKİNLİĞİ’NE BAŞKAN GENÇER’DEN DESTEK

14 Kasım Diyabet Günü nedeniyle Ayvalık Devlet Hastanesi Diyabet Ünitesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda bir etkinlik düzenlendi.
Ayvalık Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı Ferit Çelik ve hastane Diyabet Eğitim Merkezi Hemşiresi Sevgi Duman’ın önderliğindeki etkinliğe Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile Kent Konseyi Başkanı Filiz Karayelli de katıldı.
Ayvalık Devlet Hastanesi doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarının yanı sıra diyabet hastaları ve vatandaşları tarafından Ulu Önder Atatürk’ün anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın seslendirildi.
Yapılan farkındalık etkinliğinde konuşan Ayvalık Devlet Hastanesi Diyabet Eğitim Merkezi Hemşiresi Sevgi Duman, Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de bir halk sağlığı sorunu haline diyabetin önlenmesi ve kontrolü amacıyla, Türkiye Diyabet Programı’nın yürütüldüğünü ifade etti.
Görüşlerini beliren Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ‘’Diyabet Gününde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde bazı bölgelerde halk bilgilendirme ve bilinçlendirme organizasyonları yapılıyor. Bu konuda duyarlı davranarak Ayvalık’ta her yıl atlamadan farklı organizasyonlarla sürdüren Ayvalık Devlet Hastanesi çalışanlarına teşekkür ediyorum. ‘’dedi.

AYVALIKGÜCÜ BLD. SPOR