13. AYVALIK KÜLTÜR SANAT GÜNLERİ BU YIL ÇOK FARKLI

kırmızıya dikkat!

21 - 27 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek bu özel festivalde Ayvalık, birbirinden değerleri sanatçıları ağırlayacak.
Ayvalık Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, 13.’sü düzenlenecek Kültür Sanat Günleri’nde bu yıl sekiz farklı mekânda on yedi farklı etkinlik özenle hazırlandı. Sanat yelpazesini bu yıl da geniş tutan Ayvalık Belediyesi, müzikten edebiyata, söyleşiden resim ve fotoğraf sergilerine, tiyatrodan, dans gösterimlerine, atölye çalışmalarından, panellere kadar birçok etkinliği sanatseverlerin beğenisine sunacak. Bu yılki etkinlerde de farklı kültürlerin bulunduğu Altınova ve Küçükköy bölgeleri de ön plana çıkacak. Festivalin sunuculuğunu ise, Tarihçi, Kamu Yönetimi Uzmanı ve Hitabet eğitmeni Gökhan Bayram üstlenecek.
Program, 21 Ağustos Pazartesi Günü 16:30’DA Ayvalık Muhabbet Sokağı’nda bulunan sanat galerisinde, Türk Edebiyatına büyük ölçüde yön veren toplumcu yazar ve şair Sabahattin Ali adına düzenlenen fotoğraf sergisi ile ardından yine aynı mekanda unutulmaz yazarın kızı Prof Dr. Filiz Ali, Şair Asuman Susam ve Türk akademisyen, yazar ve küratör, Sevengül Sönmez’in paneliyle başlayacak.
Bir yıl boyunca özenle hazırlanan organizasyonlarda, İzmir Devlet Opera ve Balesi, Ünlü Ressam Muzaffer Akyol, Karşıyaka Oda Orkestrası, Uygur Tiyatrosu, Mask Atölyesi, Eylem Sürer, Yazar Doğan Hızlan, Yazar Ali Canip Olgunlu, Ses sanatçıları Aysun – Ali Kocatepe, Ayvalıklı Fotoğraf Sanatçısı Önder Aksoy, Ünlü Müzisyen Doğan Canku’nun yanı sıra Ayvalık Müzik Derneği ve Ayvalık Belediyesi Mesut Duran Derneği, ve festivalin finalinde İzmir Marşı yorumuyla ülkemizi gururlandıran Sanatçı Haluk Levent Ayvalıklı sanatseverlerin beklentilerini farklı bir boyuta taşıyacak.

Son yıllarda sayısız sanatçıya ev sahipliği yapmasıyla bilinen Ayvalık’ın, Belediye Başkanı Rahmi Gençer '' Ayvalıklı hemşerilerimizin ve misafirlerimizin merakla beklediği özel günlere geldik. Bu yıl üç hafta daha öne aldık ve kentimizin hak ettiği bir programı hazırladık. Kentimiz zaten yüzyıllardır sanatçılara ilham olmuştur ve aynı zamanda sanatçılar da Ayvalık’a çok şey katmıştır. Ayvalık’ın tanıtımında büyük rol oynayan bu organizasyonları sürdürdüğümüz için de ayrıca oldukça mutluyuz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da organizasyonlarımızda da hemen hemen bütün sanat dallarına yer vermeye çalıştık. Bizi yalnız bırakmayan sanatçılarımıza, kentimizde sadece sanat için geldikleri tek tek teşekkürlerimizi sunuyorum. Heyecanlıyız ve sanatçılarımızı, Ayvalıklı sanatseverlerin yanı sıra değerli misafirlerimizle buluşturacağız. Gelin birlik ve beraberliğimizi sanatın ışığı altında kenetlenerek gösterelim.''dedi.

"DENİZ VARSA HAYAT VAR " DEDİLER, FELAKETİN KIYISINA GELMEDEN KIYILARA GELDİLER

Ayvalık Belediyesi, DenizTemiz Derneği/TURMEPA ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ortak ‘’Deniz Varsa Hayat Var’’ organizasyonu, Ayvalık Duba plajında gerçekleştirdi.

Gelecek neslin çevreye duyarlı ve büyüklerine örnek olmasının hedeflendiği etkinliğe Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, TÜRÇEV Ege Koordinatörü Doğan Karataş, TURMEPA İzmir Proje Koordinatörü Saygın Yörük, Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, 30 yıldır Çevre Gönüllüsü projelerle bilinen Çetin İşten’in yanı sıra Zeytin Çekirdekleri, Engürü Sitesi, Pollyanna Çocuk Gündüz Bakım Evi’inden çocuklar katıldı.
Katılımcılara denizimi tanıyorum denizimi koruyorum eğitimi verildi. Denizden ve karadan yapılan kıyı temizliğinde takriben 200kg katı atık toplandı. TURMEPA temsilci Saygın Yörük tarafından, atıkların cinsi, miktarı ve doğadaki kaybolma süreleri hatırlatılarak denizlere ve deniz canlılarına olumsuz etkileri vurgulandı. Katılımcılara kumanya ve denizcilik hakkında bilgiler içeren İMEAK Deniz Ticaret Odası ve TURMEPA yayınları dağıtıldı. Etkinliğin sonunda çocuklar, el baskısıyla kendi afişini oluşturdu.
Konula ilgili görüşlerini belirten TÜRÇEV Ege Koordinatörü Karataş ‘’Çevreyi korumak istiyorsak gençlerimize çevreyi benimseterek onları öğretmen kılmalıyız ve yeni nesil en önde yer almasını sağlamayız. Bu organizasyonu yapan Ayvalık Belediyesi, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’ne ve TURMEPA Derneğine teşekkürlerimi sunuyorum.’’ Şeklinde konuştu.
Günün etkinlik programını anlatan TURMEPA İzmir sorumlusu Saygın Yörük ise ‘’Deniz Varsa Hayat Var’ı anlatacağız sizlere, felaketin kıyısına gelmeden, kıyalara geldiniz için çok teşekkür ediyorum ‘’dedi. Yörük, daha sonra denizlerin bilinenden aksine oksijen oranın en yüksek yerlerden olduğunu vurguladı ve çevrenin önemini çocuklara oyunlarla anlattı.
Sözlerine çocukları denizde görmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek başlayan Belediye Başkanı Rahmi Gençer, herkese hoş geldiniz dileklerinde bulundu. Başkan Gençer, ‘’Çevremizi temiz tutmanın bilincini biraz daha fazla kavrayabileceğimiz bir etkinlik olacak. Biz çevre temizliğini sizden öğreneceğiz. Bundan sonra sizden çöp atan herkesi uyarmanızı istiyorum. Size çevre komiserliği yetkisini veriyorum. Çevreye kötü davranan herkesi uyaracaksınız’’dedi.
Rahmi Gençer daha sonra çocuklardan çevre korunması konusundan büyüklere örnek olmalarını istedi. Daha sonra denize atılan çöplerin, deniz tarafından geri verildiğini sözlerine ekledi.
Etkinlik sonunda Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer tarafından organizasyonda emeği geçen herkese birer plaket sunuldu

Diğer Makaleler...

AYVALIKGÜCÜ BLD. SPOR