19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI AYVALIK’TA COŞKUYLA KUTLANDI.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk töreniyle başladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 102 yıl önce bugün Bandırma vapuruyla Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlattığı ve bugünü Türk Gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Ayvalık’ta coşkuyla kutlanıyor.
Koronavirüs tedbirleri sebebiyle, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yapılan törene, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Garnizon Komutanı P. Albay Ertan Tutar, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Cumhuriyet Başsavcısı Kürşat Albayrak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Şükrü Balkan, daire amirleri, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, oda başkanları, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Ayvalık Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından Atatürk büstüne çelenk koyma töreninin ardından saygı duruşu ve hep birlikte İstiklal Marşı okundu. Ata’mıza çiçek sunuldu.
Tören boyunca bando eşliğinde hep bir ağızdan marşlar söylendi. Tören, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından okunan şiirler, Sabahat Cihan Şişman Güzel Sanat Lisesi öğrencileri tarafından canlı müzikle sonlandırıldı.