29 Mayıs Ali Çetinkaya’nın Ayvalık’ta ilk kurşunu atmasının 101.yılı törenle anıldı.

Korona virüs sebebiyle sosyal mesafe korunarak yapılan törende , Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Garnizon Komutanı P.Albay Fevzi Koyuncu ve Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin kurumları adına çelenklerini koyduktan sonra , Ali Çetinkaya ve silah arkadaşları adına yapılan saygı duruşu,İstiklal Marşı ve Atatürk anıtına halkın çiçek bırakması ile tören sonlandı.

Törenden sonra konuşan Belediye Başkanı Mesut Ergin ; “29 Mayıs 1919’da 172. Alay Komutanı Yarbay Ali Çetinkaya tarafından atılmış ilk kurşunun, bir ulusa umut olmuştur.Bir millet tam bu noktada üç buçuk yıl direnerek, süngüye göğüs gererek, sırtında teçhizat taşıyarak, İngiliz destekli Yunan işgalinden 15 Eylül 1922’de kurtulmuştur. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki bu direnç, bu vatan sevgisi, bu milli birlik şu bulunduğumuz toprakların onurudur.Bu onurlu mücadelede yüreğini ortaya koyan herkes adına anma törenimizi, imkanlar dahilinde yapmaya çalıştık.Umarım en kısa sürede pandemi süreci biter ve tüm bu törenlerimizi bayramlarımızı hakettiği şekilde organize edebiliriz” dedi.

Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Ayvalık Belediyesi WhatsApp İletişim hizmetine ulaşmak için, 0533 154 00 99 ve 0533 154 00 44 numaralı hatları kullanabilirsiniz.

ALO BELEDİYEM VE BİZİM MASA İLE ÇÖZÜM TELEFONUNUZ KADAR YAKINDA!