ALİBEY KÜLTÜR MERKEZİ ÜST KATI ” BEKİR ÇOSKUN KENT KİTAPLIĞI” OLARAK DEĞERLENDİRİLİLECEK.

06.01.2021 tarihinde gerçekleştirilen Ayvalık Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısında, Alibey Kültür Merkezi’nin üst katına Bekir Coşkun Kent Kitaplığı yapılması kararı alındı.
Bekir Coşkun’a gönderilmiş olan imzalı kitapların ve kendi kütüphanesindeki arşivinin eşi tarafından hibe edilecek olmasının da etkisiyle, Cunda’da evi olan, Cunda ve Ayvalık ile ilgili bir çok yazısı bulunan gazeteci yazar Bekir Coşkun’un adının bir yere verilmesinden ziyade kendi ismi ve kitaplarıyla yaşayan bir kent kitaplığının daha anlamlı olacağını düşünerek Alibey Kültür Merkezinin ikinci katının Bekir Coşkun Kent Kitaplığı olarak değerlendirilmesi ile ilgili gündem maddesi meclis üyeleri tarafından alkışlarla kabul edildi.