AYVALIK BELEDİYE BAŞKANI MESUT ERGİN; BELEDİYE BİRİMLERİNİ ZİYARET EDEREK TÜM KADIN ÇALIŞANLARIN “DÜNYA KADINLAR GÜNÜ”NÜ KUTLADI.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, belediyenin çalışan kadınlarına İstanbul Sözleşmesi kitapçığı armağan ederek, kırmızı karanfil sundu.
Başkan Ergin, belediye birimlerini ziyaret ederek, tüm kadın çalışanların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Başkan Ergin yayımladığı mesajda şunları söyledi: “Bu ülkede 2008 yılında 80 kadın cinayete kurban giderken bu sayı 2020’de 420’lere çıktı. 2008 yılından bugüne kadar 3 bin 621 kadın cinayeti oldu, bir iç savaş gibi. Her yıl yüz binlerce taciz, cinsel istismar suçları mahkemelerde. Mahkemelerden tatmin edici sonuçlar çıkmadığı da aşikar iken, yani aslında kadının bağımsız olarak sağlıklı ve özgür yaşamı tesis edilememişken; bu ülkede yerelde de olsa siyaset yapan biri olarak, Kadınlar Günü’nde böylesi bir tabloyu ifade etmek zorunda kalmak üzüntü verici. Artık meydan kadınlarındır, söz kadınlarındır. Benim söyleyebileceğim kadınlar gününü hak edildiği şekliyle kutlayabileceğimiz, kadınların yasalarla korunduğu, eşitlikle ve adaletle yaşam haklarını sürdürebildiği bir hukuk yapısına kavuşulduğunu yakın gelecekte görmeyi dilemektir. Kadınlar için söylenecek binlerce söz vardır, ama dün haberleri izledik, ne denilebilir ki? Annem, eşim, kızım, iş arkadaşlarım, tanıdığım tanımadığım bütün anneler, bütün eşler, bütün kız çocukları iyi ki varsınız. Kadınlar Günü’nüz bu koşullarda olabildiğince kutlu olsun.”