AYVALIK BELEDİYESİ AKARYAKIT İSTASYONUNA SIFIR ATIK BELGESİ

AYVALIK BELEDİYESİ AKARYAKIT  İSTASYONUNA SIFIR ATIK BELGESİ
Ayvalık Belediyesi’nin Atatürk Bulvarı üzerindeki işletme iştirakleri arasında yer alan akaryakıt istasyonu sıfır atık belgesi almaya hak kazandı.
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, çevre, insan sağlığı ve tüm kaynakların korunmasını hedefleyen sıfır atık yönetim sisteminin kurulmasını sağladıklarını belirtti, Ergin, belgenin akaryakıt istasyonunda onur belgesi olarak en görünür yere asıldığını söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 12 Temmuz 2019 tarihli Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Sıfır Atık Yönetmeliği”ne göre akaryakıt istasyonları ve dinlenme tesislerinde sisteme geçiş için 31 Aralık 2020 son tarihti. Akaryakıt istasyonlarının da dahil olduğu, yönetmelikte tanımlanan bina ve yerleşkeler grubunda yer aldıklarını hatırlatan Başkan Ergin, istenen tüm kriterleri eksiksiz yerine getirdiklerini hatırlattı.