AYVALIK BELEDİYESİ ÖNCÜ VE ÖRNEK OLDU

6360 sayılı yasa kapsamında köy statüsünden çıkarılan 16 mahallenin tekrar “Kırsal Mahalle” kimliğini kazanmasıyla ilgili ilk adımı atan Ayvalık Belediyesi öncü ve örnek oldu.
Ayvalık Belediye Meclisi’nin 2 Aralık 2020 tarihli oturumunda oybirliğiyle aldı kararın ardından; Yeniköy, Üçkabaağaç, Türközü, Akçapınar, Bağyüzü, Beşiktepe, Bulutçeşme, Çakmak, Çamoba, Hacıveliler, Karaayıt, Kırcalar, Murateli, Mutlu, Odaburnu ve Tıfıllar kırsal statü elde etti.
Ayvalık Belediyesi’nin aldığı karar, diğer belediyelere de örnek oldu ve ardından birçok belediye, sınırlarındaki mahalleleri kırsal statüye kavuşturan meclis kararları almaya başladı.
Başkan Mesut Ergin; “Maddi anlamda köylerde yaşayan vatandaşlara çok şey kazandıran kararın alınmasında öncü ve örnek olduk; ne mutlu bize… Her şey Ayvalık kadar güzel olsun…” dedi.