AYVALIK FİDANLARININ BURS PARALARI KASIM AYINDAN BU YANA HESAPLARINA DÜZENLİ OLARAK YATIRILIYOR

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalıklı dar gelirli ailelerin kent dışında eğitim gören çocuklarına destek olmak amacıyla kuruluşu gerçekleştirilen Ayvalık Eğitime Destek Derneği tarafından 35’i erkek, 47’si kız olmak üzere 82 öğrenciye düzenli olarak burs vermeye devam edildiğini belirtti. Başkan Ergin, geçtiğimiz yılın Kasım ayından başlayarak 400’er lira olan burs bedellerinin öğrencilerin hesaplarına düzenli olarak yatırıldığını söyledi.
Burs hakkı elde eden öğrencilerin; Tıp Fakültesi, Havacılık Fakültesi Diş Hekimliği, Arkeoloji, Fen Edebiyat Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Mühendislik, Mimarlık Fakültesi, Eğitim Fakültesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ve iki yıllık eğitim veren teknik okullarda eğitim gördüğünü ve bu başarılı tabloyla dernek yönetimi olarak gurur duyduklarını vurgulayan Başkan Ergin, “Çanakkale’den Bursa’ya, İzmir’den Adana’ya kadar Ayvalık dışındaki illerde eğitim gören öğrencilerimize dernek olarak bir nebze olsun katkı ve destek sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayvalık halkı olarak bir enerji ve güç birliği yarattık, karşılığında 82 öğrencimizin bütçeleri rahatladı. Ayvalık’ta çok sayıda hayırsever bağış yarışına katıldı. Çok sayıda öğrenciye burs sağlayan Ayvalıklı hemşehrimiz var. Ayrıca burs verilecek öğrenci sayımız önümüzdeki süreçte daha da artacak. Hedefimiz tüm ihtiyaç sahibi çocuklara ulaşmak” diye konuştu.