Balıkesir’de zeytin toplamak için çıktığı ağaçtan düşen Yürüyüş Milli Takımı Antrenörü 55 yaşındaki Sabahattin Tatar, yaşamını yitirdi.
Alınan bilgiye göre, 13 Kasım’da Ayvalık ilçesi Murateli Mahallesi’ndeki bahçesinde zeytin toplamak için çıktığı ağaçtan dengesini kaybederek düşen Tatar, Ayvalık Devlet Hastanesindeki tedavisinin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

Tatar’ın, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği bildirildi.

REKORUNU KİMSE KIRAMADI

Sebahattin Tatar, Van’da doğdu.

Balıkesir ve Ayvalık ilçe PTT’sinde yıllarca postacılık yapan Sebahattin Tatar, mesleği sırasında yürüyüş sporuyla tanıştı.Postacılar arasında yapılan yarışlarda 12 yıl üst üste Türkiye Şampiyonu oldu.Tatar’ın bu rekoru henüz kırılmadı.

Uluslar arası yarışmalarda Türkiye’yi temsil eden Sebahattin Tatar’ın çok sayıda Balkan şampiyoluğu da bulunuyordu.
Balıkesir merkezde PTT dağıtıcılığı yapan ardından tayini çıktığı Ayvalık’a yerleşen Sebahattin Tatar, Olimpik Yürüyüş Milli Takımı Sorumlu Antrenörlüğü yanı sıra Ayvalık Belediyesi Atletizm Spor Kulübü Başkanlığı ve antrenörlüğünü yapıyordu.

HER YARIŞTA KAZANDI

Tatar, PTT adına bugüne değin katıldığı tüm yarışlarda derece yaparak madalya ve kupa kazanan sporcu olarak tarihe adını yazdırdı.

Kendisi gibi yürüyüş sporcusu olan Hatice Tatar ile evli olan Sabahattin Tatar, 3 çocuk sahibiydi.

BELEDİYE MECLİS ÜYEMİZDİ

PTT’den geçen 2018 yılında emekli olan 55 yaşındaki Tatar, son yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Ayvalık Belediye Meclisi üyesi seçilmişti.

Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Ayvalık Belediyesi WhatsApp İletişim hizmetine ulaşmak için, 0533 154 00 99 ve 0533 154 00 44 numaralı hatları kullanabilirsiniz.

ALO BELEDİYEM VE BİZİM MASA İLE ÇÖZÜM TELEFONUNUZ KADAR YAKINDA!