DÖRDÜNCÜ MAHALLE EVİ AÇILIŞA HAZIR

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, seçim öncesi sözünü verdiği projelerinin arasında yer alan mahalle evlerini yaşama geçirmeye devam ediyor. Hamdi Bey Mahallesinde açma hazırlıkları tamamlanan dördüncü mahalle evini ziyaret eden Belediye Başkanı Mesut Ergin, Mahalle Muhtarı Rafet Taşkara ve gönüllü vatandaşlarla yapılan son hazırlıkları denetledi.
Sosyal belediyecilik anlayışı gereği, mahalle evleriyle, olanakları sınırlı öğrencilerin ve ailelerin yanında yer aldıklarını, onlara hizmet götürdüklerini belirten Başkan Ergin, mahalle evleri açmaya devam edeceklerini söyledi. Ergin, “Pandemi nedeniyle açılışını ertelediğimiz mahalle evinde Ayvalık Belediyesi olarak eğitimde fırsat eşitliği yaratmak, eğitimden geri kalmamalarını sağlamak için öğrencilerimize gönüllü yurttaşlarla dayanışma içinde tabletlerini ulaştırdık. İnternet erişimini sağladık” dedi.
Bundan sonraki hedeflerinin mahallede yaşayanlara ekonomik katkı sağlayacak hizmetlere yönelmek olduğunu vurgulayan Ergin, en büyük ihtiyacın ekonomik gereksinimler olduğunu ifade etti. Önümüzdeki süreçte, müzik atölyesi, ardından sabunhane, dikiş atölyesi gibi uygulamak istedikleri projeleri ardı ardına yaşama geçireceklerini söyleyen Ergin, “Eğitim ve öğretime destek olacak etüt projelerimiz var. Daha sonra vatandaşlarımıza psikolojik danışmanlık yapacak söyleşilerimiz olacak. İyi günlerinde de kötü günlerinde de vatandaşlarımızın yanında olmak istiyoruz. Hedefe götürecek her türlü projeye kapımız açık. Mahallenin ihtiyacını neyin gidermesi gerekiyorsa, burada uygulamak istiyoruz” diye konuştu.