ESKİ ÇEŞMELERDEN SU AKMAYA BAŞLADI.

Ayvalık Belediyesi, kaynak suyunun (ekşi su) getirilmesi için tarihi kanallarda başlattığı onarım ve boru yenileme çalışmalarına devam ediyor. Kentin birçok mahallesinde kanallardaki arızalar nedeniyle uzun yıllardır suyu kesilen halk dilinde gavur çeşmesi olarak bilinen eski çeşmelerden su akmaya başladı. Bir döneme damga vuran, 172. Alay Komutanı Yarbay Ali Çetinkaya’nın Yunan işgalini kısa süre de olsa sekteye uğratan 5 Haziran 1919 yılında “Belediye Çeşmesi Protokolü” nün yapıldığı tarihi çeşmeden de su akmaya başladı.
Devreye alınanlar ile kent merkezimizdeki 35 çeşmenin 18’inin suyu akıtılmaya başlandı, diğerlerinin de devreye alınması için çalışmalar yürütülüyor. Ali Bey (Cunda) Adası’nda yedi çeşmenin ikisi akıyor, yakın zamanda diğerleri de devreye alınacak.Böylece kent merkezindeki 42 çeşmenin 20 si akar duruma getirilmiş oldu.Ayrıca zeytinliklerarasındaki 45 çeşme içinde çalışmalar yapılıyor.