“EVİN KOKUSU” OYUNU SILA ERKAN’NIN TEK KİŞİLİK PERFORMANSIYLA YÜREKLERİ FETHETTİ.

Kadın Oyunları Festivali’nin üçüncü gününde, “Evin Kokusu” oyunu seyirciyle buluştu. Ayvalık Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde sergilenen, Nagihan Gürkan’ın yazıp yönettiği oyunda usta oyuncu Sıla Erkan tek kişilik performansıyla yürekleri fethetti.
Seyirciyi sahnede karşılayan Sıla Erkan, Bernarda Alba’nın Evi metnini anlatmak üzere sandalyeye oturdu ve oyundaki tüm karakterleri oynamaya başladı. Ardından oyunu bu şekilde oynamanın seyirci için karışık olabileceğini hissedip, “bir zamanlar İspanya ‘da.” .. deyip hafiflemek ve seyirciyi hafifletmek yerine sahnenin ve oyuncunun tüm olanaklarını kullanarak seyir yerini kendi hikayesine çekti. Bu andan itibaren seyirci, Bernarda Alba’ nın Evi’ne içeriden ve şimdiki zamandan bakmaya başladı. Oyun süresince zaman zaman seyirciyle interaktif bir ilişki kurarak, yer yer oyun kişilerini oynayarak ve Bernarda Alba’nın Evi metindeki kadınları kendi kişisel tarihinde barındırdığına dair seyirciye verdiği ipuçlarıyla bizi “unutmak – hatırlamak” ekseninde bir yere oturttu. Oyun, herkesi kendi geçmişine uğratıp bulunduğu ana döndürerek sona erdi.
Oyuncu Sıla Erkan, bu oyuna imajinasyon ve eylem çalışmalarıyla hazırlandı. Seyirciye de kendi hayal ve aktüel dünyasındaki gerilimi yaşattı.
Oyundan sonra basın danışmanımız Işık Teoman çiçek vererek Başkan Mesut Ergin’in teşekkürlerini iletti.