FESTİVALDE KÜÇÜKKÖY ETKİNLİKLERİ

FESTİVALDE ETKİNLİKLER KÖYLERDE…

Önceki gün renkli yürüyüş töreni, anıt ağaç önünde fotoğraf sergileriyle açılışı yapılan 16. Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Festivali, Küçükköy Meydanı’nda gün boyu gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle vatandaşların ilgisi doruğa ulaştı.

Festivalin ikinci gününde gazeteci ve çevre yazarı Ahmet Aydın Akansu’nun, “Bereketin, Adaletin ve Barışın Simgesi Zeytin” isimli fotoğraf sergisiyle başlayan etkinlikte açılış konuşmasını yapan Akansu, zeytin ağaçlarının fotoğraflarını çekmeye başlamasının öyküsünü anlattı.

Akansu, “Zeytinci torunu olarak 1997 yılından bu yana zeytinciliğin önemini anlatan yazılar yazıp fotoğraf sergileri açıyorum. Tüm kutsal kitaplarda yer alan ölmez ağaç, bereketin, adaletin, barışın simgesi. Kutsal zeytin ağaçlarını koruyan ve zeytinciliğin önemi konusunda mücadele veren farkındalık yaratan Ayvalık’ın kıymetli yöneticilerini halkını kutluyorum. Türkiye’de zeytincilik konusunda örnek alınması gereken bir kentsiniz. İki gündür zeytin ağaçlarının arasında dolaşıyorum, muhteşem ağaçlar, gerçekten farkındalık yaratan bir disiplin ve düzen içinde üretilen zeytinler. Ayvalık çoktan marka olmuş. Yıllardır zeytin ağaçlarının gövdelerinin yaşattığı ilginç görüntüleri fotoğraf makineme hapsettim, sayısız yüzlerce fotoğraf çektim. Bugün burada sergilediğim zeytin ağacı fotoğraflarını, alın teriyle topraktan soframıza zeytini, zeytinyağını getiren çiftçilerimize armağan ediyorum” dedi.

Etkinlik Küçükköy Kıraathane’de, “Digital Hasat” temalı panel gerçekleştirildi.