KIRMIZI PALMİYE BÖCEĞİNE KARŞI MÜCADELE DEVAM EDİYOR.

Kırmızı palmiye böceğine karşı mücadele devam ediyor. Phoenix (Feniks) tipi palmiye ağaçlarına şiddetli zarar veren, bulaştığı ağacın ölümüne neden olan kırmızı palmiye böceğine karşı Ayvalık Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, topraktan ilaçlama metodunu uyguladı.
Vatandaşlarımız özel mülkiyetlerinde bulunan phoenix tipi palmiye ağaçlarına, 30 gün arayla 200 sl imidacloprid etken maddeli insektisit ile mücadeleye devam edebilirler. Tepe çatısı çökmüş ağaçların kurtulma şansı olmadığından, kesilerek yakılması gerekmektedir. Özel mülklerde kesim sonrası ağaç atıklarının çevreye atılmaması konteynerlerin yanına bırakılmaması önemle rica olunur.
Ağaç atıklarının çevreye bırakılması takdirinde 15.203 TL cezai işlem uygulanmaktadır.