MART AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTI GÜNDEMİ

• Yoklama ve açılış.
  • 03.02.2021 tarihli tutanak özetlerinin oylanması.

GÜNDEM MADDELERİ

1- Körfez Belediyeler Birliği olarak faaliyet gösteren ve üyesi olduğumuz kurumun adının İda Madra Jeoparkı Turizm Altyapı Hizmeti Belediyeler Birliği olarak değişmesine bağlı olarak yeni birlik tüzüğü gereği ilave olarak bir asil, bir yedek üye seçimi yapılması.

2- Doğal Gaz Piyasası Kanunu ve Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği nezdinde İlçemize doğal gaz şebekesi döşenmesi ile ilgili yapılacak çalışmaların içeriğinin görüşülmesi.

3- Elektronik tahsilât yöntemiyle emlak vergisi, ilan reklam vergisi, çevre temizlik vergisi, para cezaları ile diğer ödemelerin tahsil edilmesi amacıyla kurumumuz adına hesap açılması ve bu açılacak hesabın vergi, resim, harç gelirleri hesabı olarak tanımlanması hususunun görüşülmesi.

4- İlçemizde deprem öncü işaretleri izleme istasyonu kurulumu ve değerlendirmesine ilişkin, Doğa Hareketleri Araştırma Derneği ile belediyemiz arasında protokol imzalanması hususunda Belediye Başkanı Mesut ERGİN’e yetki verilmesi konusunun görüşülmesi.

5- Vergi levhasında günü birlik konaklama yeri olarak geçen işletmelere, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı verilmesi esaslarının görüşülmesi.

6- Ayvalık Amfitiyatro için 2021 mali yılında belirlenen kiralama ücret tarifesinin, Pandemi koşulları gözetilerek uyarlanmasının görüşülmesi.

7- Küçükköy Mahallesi 179 ada, 137 parselde kayıtlı mülkiyeti Maliye Hazinesine ait gayrimenkul ile alakalı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Plan değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği hususunun görüşülmesi.

İhtisas Komisyonlarından Gelen Konular:

8- Özel Kalem Müdürlüğü Görev ve Çalışma Esasları Yönergesi ile ilgili Hukuk Komisyonu raporunun görüşülmesi.

9- Belediyemizin hüküm ve tasarrufunda bulunan Çakmak Mahallesi 150 ada, 1 parsel ve 151 ada, 1 parselde bulunan tarla vasfındaki taşınmazların S.S Ayvalık Üretim ve Pazarlama Kooperatifi ile yapılacak ortak projeye tahsis edilmesi hususu ile ilgili Hukuk Komisyonu raporunun görüşülmesi.

10- İşyeri Ruhsatlarının Verilmesinin Usul ve Esaslarının Düzenlenmesi Hakkında Yönergenin hazırlanması hususunda İmar Komisyonu raporunun görüşülmesi.

11- 150 Evler Mahallesi 1880 ada 1 parselde kayıtlı taşınmaz ile alakalı 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği ile ilgili İmar Komisyonu raporunun görüşülmesi.

12- Küçükköy Mahallesi’nde bulunan yel değirmenleri ile ilgili imar plan değişikliği hususunda hazırlanan İmar Komisyonu raporunun görüşülmesi.

Vural Sineması’nda 03 Mart 2021 tarihinde saat 10.00 ‘da yapılacak olan Mart Ayı Olağan  Meclis Toplantısı;

Pandemi tedbirleri kapsamında siyasi parti temsilcileri ile görevli personel dışında halka kapalı olarak icra edilecektir.

03.03.2021 tarihi saat 10:00’da başlayacak olan Mart ayı meclis toplantısı belediyemiz resmi facebook hesabından canlı olarak yayınlanacaktır.