AYVALIK BELEDİYE MECLİSİNİN 21/12/2021 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 16.00’DA YAPMIŞ OLDUĞU OLAĞANÜSTÜ TOPLANTISINA AİT KARAR ÖZETLERİDİR.

KARAR TARİHİ       : 21/12/2021

BELEDİYE MECLİSİNİ TEŞKİL EDEN ÜYELER: Mesut ERGİN, Merih ARSLAN, Ali JALE, Özge TOYGAR, Ethem VARDI, Hüseyin ERGİN,  Semih VAROL, Tülay ÇANKAYA, Ahmet ERKAL, Onur SATICI, Hüseyin BARIŞ, Dilek SARAÇOĞLU, M.İbrahim MÜHÜRDAROĞLU, İsa ASLAN, H.Tülin ÇALIŞICI, Funda ÖZTOLAN, Fırat GÜREN, Sertaç ÖRS, Rüçhan AKGÖL, Mehmet İLHAN, Mehmet ÇAKIR, M.Levent GURUP, Z.Gizem YÜKSEL, M.Anıl OKYAR, Serdar TUÇ ,  Mehmet SARI.

OTURUMA KATILMAYANLAR: Özge TOYGAR

248 no’lu karar: Mazereti sebebiyle toplantıya katılamayacağını 21.12.2021 tarih ve 41211 sayılı dilekçesiyle belirten Meclis Üyesi Özge TOYGAR’ın 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 32. maddesine istinaden izinli sayılmasına dair, işaretle yapılan oylamasında mevcudun oy birliği ile kabul edilmesine karar verilmiştir.

249 no’lu karar: Belediye Meclisimizin 01.12.2021 tarihli toplantısında alınan  241 sayılı kararı  sehven mevcudun oy birliğiyle karar verildiği  ifadesi maddi hata olarak tespit edilmiştir. Hukuk Komisyon raporunun, komisyon görüşüne katılmayan Ahmet ERKAL, M.Levent GURUP,Mehmet SARI, Mehmet İLHAN, Sertaç ÖRS,Mehmet ÇAKIR ve M.Anıl OKYAR ret oyu   kullandıklarından dolayı, raporun okunduğu şekliyle aynen kabul edilmesine ifadeli Meclis kararının  ‘’mevcudun oy çokluğuyla kabul edilmiştir’’şeklinde düzeltilmesine, Meclis Çalışma Yönetmeliğinin 13/b maddesine istinaden işaretle yapılan oylamasında, mevcudun oy birliği ile karar verilmiştir.

250 no’lu karar: Partisinden istifa eden 1(Bir) üyeden boşalan İmar komisyonu üyelik seçimine, oy kullanmayacaklarını beyan eden M.Levent GURUP,M.Anıl OKYAR,Mehmet SARI, Z.Gizem YÜKSEL’in, işaretle yapılan oylamaya katılmadıkları komisyon üyeliği seçimine, Ali JALE’nin İmar Komisyon üyeliğine seçilmesine, Nisan 2022 ayında yapılacak ilk meclis toplantısına kadar görev yapmasına, Meclis Çalışma Yönetmeliğinin 13/b maddesine istinaden işaretle yapılan oylamasında, oylamaya katılan  meclis üyelerinin  oy birliği ile karar verilmesine,

Partisinden istifa eden 2(iki) üyeden boşalan Plan ve Bütçe komisyonu üyelik seçimine, oy kullanmayacaklarını beyan eden M.Levent GURUP,M.Anıl OKYAR,Mehmet SARI, Z.Gizem YÜKSEL’in, işaretle yapılan oylamaya katılmadıkları komisyon üyeliği seçimine, Mehmet ÇAKIR’ın çekimser oyuna karşılık Tülay ÇANKAYA ve M.Serdar TUÇ’un Plan ve Bütçe komisyonu üyeliğine seçilmelerine, Meclis Çalışma Yönetmeliğinin 13/b maddesine istinaden işaretle yapılan oylamasında, oylamaya katılan  meclis üyelerinin  oy çokluğu ile karar verilmesine,

Partisinden istifa eden 2(iki) üyeden boşalan Hukuk komisyonu üyelik seçimine, oy kullanmayacaklarını beyan eden M.Levent GURUP,M.Anıl OKYAR,Mehmet SARI, Z.Gizem YÜKSEL’in, işaretle yapılan oylamaya katılmadıkları komisyon üyeliği seçimine, Mehmet ÇAKIR’ın çekimser oyuna karşılık Özge TOYGAR ve M.Serdar TUÇ’un Hukuk komisyonu üyeliğine seçilmelerine, Meclis Çalışma Yönetmeliğinin 13/b maddesine istinaden işaretle yapılan oylamasında, oylamaya katılan  meclis üyelerinin  oy çokluğu ile karar verilmesine,

Partisinden istifa eden 2(iki) üyeden boşalan Çevre komisyonu üyelik seçimine, oy kullanmayacaklarını beyan eden M.Levent GURUP,M.Anıl OKYAR,Mehmet SARI, Z.Gizem YÜKSEL’in işaretle yapılan oylamaya katılmadıkları komisyon üyeliği seçimine, Mehmet ÇAKIR’ın çekimser oyuna karşılık Semih VAROL ve M.Serdar TUÇ’un Çevre komisyonu üyeliğine seçilmelerine, Meclis Çalışma Yönetmeliğinin 13/b maddesine istinaden işaretle yapılan oylamasında, oylamaya katılan  meclis üyelerinin  oy çokluğu ile karar verilmiştir.