ULUSLARARASI KADIN SEMPOZYUMU’NA AYVALIK BELEDİYESİ OLARAK KATILDIK.

Mart ayında Ayvalık Belediyesi’nin fikir aşamasında Ankara Sanat Tiyatrosu ve Atölye Kültür Sanat ile proje ortağı olduğu, Ankara’da başlayıp 4. ve kapanış yeri olarak Ayvalık’ta sonlandırılan Kadın Oyunları Festivali başka bir boyut kazandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi 15-16 Ekim 2021 tarihlerinde Mustafa Necati Kültür Merkezi’nde, festivalin devamı niteliğinde Uluslararası Kadın Sempozyumu’na ev sahipliği yaptı. Mustafa Necati Kültür Merkezi’nin ilk etkinliği olan sempozyumda farklı coğrafyalardan kadınlar kendi mücadelelerini aktardılar. 15 Ekim 2021 Cuma 14.00’te başlayan sempozyumun açılış konuşmalarını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Sibel Yanıkömeroğlu ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka yaptılar. Sempozyuma Ayvalık Belediyesi adına Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Karasu ve Ayvalık Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Erkan Cılak da katıldı.